• g

  16 mei 2011

  Lees meer >> | 1684 keer bekeken

 • Galerie Needien

  31 maart 2011

  Vrijdag  18 maart heb ik mijn werken gebracht. Alle schilderijen hingen al.

  Lidy ter Hedde, de Galiehoudster vond het leuk als ik zelf mijn werken bij de schildereijn zou zetten. Leuk om dit te (mogen) doen! Ik heb genoten van het inrichten en van de expo daarna.

  Zondag's waren we er weer. Van 15.00 - 17.00 was de vernissage.

  Vanwege de ingaande zomertijd zei Lidy dat het beter was een uurtje later te komen.Zo deden wij .

  Om 14.40 kwamen wij aan. Tjonge zoveel mensen! En direct verkoop!

  Een mevrouw nam een optie op het kipje op de uitnodiging en bestelt nu een haan bij. Verder nog een set blauwborsten verkocht en vlucht gemist.

  Geweldig! Mag ik even trots zijn?

  Lees meer >> | 2057 keer bekeken

 • Blauwborst

  31 maart 2011

  Omdat wij in de buurt moesten zijn, heb ik aangeboden de Blauwborst(en) mee te nemen. De grootste wilde ze hebben, maar over een kleinere twijfelde zij nog.

  Ik heb dus de grote en 2 kleinere meegenomen en deze steeds bij 2 laten zien, zodat je kunt zien wat een setje doet. Na enige tijd kon zij een keuze maken.

  Foto's volgen.

  Lees meer >> | 1670 keer bekeken

 • Tulp

  31 maart 2011

  Als je eenmaal in een onderwerp zit, wil je meer.

  Dus heb ik nu vazen gemaakt met tulpen erop. Ook kleine tulpjes gemaatk voor op een standaardje.

  Volgende week gaat alles de bisquitbak in en dan de raku stook.

  Ik laat weten als het klaar is en zal foto's laten zien.

  Lees meer >> | 1707 keer bekeken

 • Tulp

  18 maart 2011

  Een hele studie gaat er vooraf voordat je een tulp in keramiek kunt maken. Tulpen gekocht en deze in allerlei stadia van bloei op de foto gezet. En toen de eerste tulpen in het keramiek ... wat valt dat tegen. Heel anders dan ik in mijn hoofd had zitten.

  Maar leuk, de tulpen liggen te drogen, nu nog bekijken wat ik ga doe met de afwerking/glazuur.

  Er komt vast wel iets.

  Lees meer >> | 1907 keer bekeken

 • Tulp

  11 maart 2011

  Na de Blauwborst nu  even iets anders: De TULP

  Hoe leuk is de Tulp?

  Geweldig leuk, maar hoe ziet die er uit?

  Iedere schilder weet dit, maar in keramiek is dit toch wel even anders...

  Ik ben dus druk...

  Wordt vervolgd.

   

   

   

   

  Lees meer >> | 1679 keer bekeken

 • Blauwborst

  8 maart 2011

  Tja, na het "drama" kon ik niet anders dan nieuwe vogels maken.  Uiteraard heb ik dat gedaan. In principe heb ik dus voor deze opdracht 1 grote vogel gemaakt, die te groot werd bevonden, nu 2 nieuwe kleinere vogels gemaakt (2 zijn er gesneuveld) en omdat de opdrachtgeefster een nog kleinere vogel wilde, daar ook nog 3 van gemaakt. Dus in totaal 8 vogels voor 1 opdracht. Foutje van mij, denk ik.

  Maar ok, er is nu een laat ik zeggen middel-maat vogel gekozen, over de kleinere bestaat twijfel. Gelukkig moet ik zelf in de buurt zijn over een goede week, dus laat ik de vogels maar even zien. Dan kan de keuze gemaakt worden. Het kan wel eens moeilijk zijn.

  Ik zal de keuze laten zien.

   

  Lees meer >> | 1639 keer bekeken

 • blauwborst

  2 maart 2011

  Tja, en toen de bisquitbak.

  Tegenwoordig maak ik in mijn kleiwerken kleine gaatjes, waardoor de lucht kan ontsnappen tijdens de bisquitbak. Immers klei krimt en de lucht binnen het object krimt niet, dus het overtollige moet kunnen ontsnappen via een luchtgaatje.

  5 vogels heb ik geplaatst in de oven voor de bisquitstook, welke ik altijd 's nachts doe. De volgende ochtend kom ik beneden en zie dat de computer error aangeeft. Uiteraard schrik ik, want ik weet dt er iets fout is gegaan tijdens de stook. Ik til de deksel eraf en.... de 2 grote vogels zijn uit elkaar gespat, gelukkig zijn de 3 kleinere niet beschadigd hierdoor.

  Onderzoek wijst uit dat de gaatjes te klein waren en min of meer dicht geslibt zijn, waardoor er nauwelijks/geen lucht kon ontsnappen.

   Zonde van al het werk! Toch de gaatjes volgende keer maar weer groter maken.

  Het punt alleen is dat deze vogels in opdracht zijn, dus dat schiet niet op.

  De enige remedie is nieuwe maken.

   

   

  Lees meer >> | 1645 keer bekeken

 • blauwborst

  15 februari 2011

  Iemand ziet op mijn site een blauwborst staan, en toont interesse. Helaas is de vogel al verkocht. Ik toon een soortgelijke die in een expositie staat, maar die wordt als minder ervaren. Eigenlijk vindt ze de vogel ook te klein. Of deze goter kan, tenminste zo'n 5 - 7 cm hoger en breder. Natuurlijk is dat mogelijk. Dus ik maak een vogel die  9 cm hoger wordt en 8 cm breder. Uiteraard in de kleur die gevraagd wordt.

  Tja, nog eens nagemeten, maar de vorige maat past toch eigenlijk beter bij ons, was het antwoord. Of ik toch maar een vogel wil maken in het kleinere formaat en dan nog een kleinere erbij. Dat staat wel gezellig. Dus, ik heb een kleinere vogel gemaakt, en ach meteen maar 3, dan kan ze kiezen. Toen 2 grotere, want ook dan is het leuk te kiezen.

  En toen de bisquitbak.

   

   

   

  Lees meer >> | 1599 keer bekeken

 • kroonvogel

  5 december 2010

  Door alle drukte vergeet ik op mijn blog te schrijven, terwijl er wel veel te melden valt.

  De Kroonvogel is klaar en de opdrachtgeefster is zeer tevreden. Ze wil er zelfs een 2e vogel bij. Een mannetjes exemplaar. Soort gelijk uiteraard, maar wat forser, wel weer met een halsband met bolletjes en natuurlijk een kroon.

  Uiteraaard voelde ik mij zeer vereerd. Een 2e vogel?? Geweldig. Tegelijkertijd voel je de druk op je komen. Een 2e vogel, gaat dat lukken, zal zij die leuk vinden etc. etc.

  Maar de 2e vogel is gelukt, ik mail foto's aan haar van de bisquit gebakken vogel, tesamen met het 1e exemplaar wat ze nog niet heeft opgehaald. Ze reageert zeer positief. In de kleuren van de bollen ben ik vrij, de kleur van het lichaam is al bepaald op transparant.

  Ik ga aan de slag.

   

   

  Lees meer >> | 1735 keer bekeken

 • Meer blogs >>